Historie

Historien

Færgemandens Hus blev startet af Lisbeth og Jens Scheibye i 1989 som en mini-grill ved landevejen. De utallige ombygninger og tilføjelse gennem årene, har givet Færgemandens Hus det specielle og charmerende udtryk. Helt fra start har formålet været, at lave god gammeldags mad og rigeligt af det. Ingen skal gå sultne fra bordet. Her er ingen fine fornemmelser, her er plads til alle – lige ind fra gaden. 

Færgemandens hus blev i år 2006 overtaget af restaurantens nuværende ejer, Troels Øbo. De forskellige rum har navne efter deres oprindelige funktion som “køkkenbordet” og “svinestien”, og personalet bruger betegnelserne, hvilket godt kan overraske nye besøgende. I huset ses gammelt værktøj, malerier, plakater, tegninger m.m. af både restaurantens historie, Møn og omegn. 

Vildsvin blev husets specialitet efter åbningen, da Lisbeth og Jens i årevis har opdrættet dem på marken bag restauranten helt frem til 2008. I mere end 10 år har hver søndag budt på ovnstegt vildsvin, som dagens ret. Nu skaffes vildsvinene dog udefra.

Velkommen til et sted der gør det på sin egen måde.